Friday, 27 March 2015

Sharing : Apa Patut Lelaki Buat Bila Wanita 'Datang Bulan'

Bismillah..
assalamualaikum semua..hai selamat berweekend! ^_^
happy sabtu day eberibadiy..

Erm ingat tak hari tu di entry lepas aku ada cerita pasal senggugut kan? so now jeng2..nak cerita pulak ape patut lelaki buat bila wanita period..hehe LELAKI? Tak kira lah suami ke, encik tunang ke, encik cinta ke,.yang pasti ni panduan untuk para lelaki di luar sana membahagiakan pasangan masing-masing bila mereka sedang dalam situasi 'x betol' tu..haha :P

so setelah mengoogle dan mencedok segala info dari p.cik google yang baik hati, aku ada lah dapat info sikit pasal ni..ehem! encik cinta pliss alert okeh :D 

                                        jom baca ^_^


  • Hadiahkan coklat kepadanya. Pasti si dia gembira menerimanya . Sesungguhnya pemberian kamu itu menjadi ubat kepada emosi gadis kala itu
  • Buktikan peranan lelaki perlu untuk memahami pasangannya. Ikut rentak si dia dan layanlah dia sebagai seorang puteri sepanjang minggu itu.
  • Lelaki sering kena leteran tentu mendapati kedatangan period teman wanitanya bukanlah hari yang paling indah. Cuba tumpukan perhatian lebih kepadanya dan jangan mendatangkan marahnya. Ucapkan cinta dan pujian cantik lebih –lebih
  • Harap teman lelaki lebih memahami dan tidak mengemukakan apa-apa persoalan atau masalah dalam waktu begini. Kejutan perlulah yang bermanfaat dan benar-benar menggembirakan.
  • Bila si keksaih mula bertanyakan badannya, jangan pula menambah bara dengan mengungkit apa yang dia makan semalam.
  • Sebaik-baiknya tarik kekasihmu dan bawa dia bersiar-siar. Udara segar mampu mengubah moodnya. Jangan sesekali mengingatkan dia mengenai ketidakselesaanya.
  • Jangan bangkang jika dia mengutarakan masalah kamu masih merokok walaupun sudah berjanji mahu berhenti, atau baju kamu bertaburan di lantai, kerana saat begini memungkinkan dia meniggikan suara.
  • Adakah lebih baik jika kamu pelajari kehadiran period wanita kerana kamu akan sehidup semati dengan isteri atau bakal isteri. Barulah bahagia dan serasi hidup.
  • Bagi suami belailah isteri jika dia dalam kesakitan. Dodoi isteri agar dia lebih tenang. Manakala sang kekasih pula, bisikan kata-kata manis di telinganya menerusi telefon jika dia rasa kurang selesa.
                   ok gud luck guys! heheh jumpa di next entry..semoga bermanfaat :)  

2 comments:

  1. Boleh bagi artikel nie kat suami suruh baca. Hihi.

    Salam perkenalan awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan dear.thanks follow.. i will follow u back..hehek boleh aje :D Suruh baca dan praktis sekali..kihkih

      Delete

Thanks for reading deariers! Sila tinggalkan komen anda. SATU pon jadilah.. haha

Segala bentuk komen yang berunsur lucah, negatif akan di ambil tindakan segera.

Sparkly Santa Hat Ice Cream
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI