Sunday, 29 March 2015

Sharing : Lata Cangkah holiday!

Assalamulaikum eberibadi.. :D
nampak x dia punya senyum sampai ke telinga tuh? hoho
sure la! happy tau..sebabnya cik freesia baru ja balik dari oliday..oliday gitu..bunyi cam beshhh sangat.. (*_*)

OK nak throwback sikit..jeng2....28.3.2015! aku dan kawan-kawan merangkap housemate aku yang tercinta telah membuat keputusan untuk pergi meriliskan tension gitu..yelah asyik belajar je kan..pegi kelas balik kelas.. (belajar ke?krik..krik) so kami pergi berlima yang terdiri daripada k.ira (cik driver..hehe), pojie, nim. dan juga nuyu.. n aku sekali lah for sure..hehe destinasi oliday kami ialah ke Lata Cangkah.. Lata Cangkah ni kat Setiu Terengganu..kat bandar Permaisuri..haaa orang Terengganu mesti tau Lata Cangkah ni..almaklum lah kami ni student umt cita warisan, so ni lah tempat terdekat yang kami boleh spent time untuk short vacation..hehe

ok kite mula cerita..kami bertolak dalam pukul 12 lebih gitu..sebab kami kat gong badak je..hoho perjalanan kami ke bandar permaisuri ambik masadalam 1jam setengah jugak..2jam lah termasuk stop tuk solat dan ke tandas..hehe kami pergi hari sabtu..memang sah-sah lah ramai sangat org..org kelantan kate 'beriokss'..u know what 'berioks' means?muahaha

kami sampai kat Lata Cangkah 2 ni dalam pukul 2..dah siap2 pakai baju biasa nih..sebab nak terjun terus..hehe kat surau pertengahan jalan lagi dah salin.hehe kawan2 aku lagi lah..dari rumah pakai baju biasa..senang kan..rugi pulak aku x buat macam tu..menyesal ahmek kau! hoho so masa sampai tuh ramainye orang..mostly lelaki..x tau la kenape ramai lelaki..ushar lah kejap mamat2 hensem tuh..hoho encik cinta jangan marah tau! yg penting i lebiu u sorang..haha (jiwang lak kat sini). masa mula2 sampai tu ada la dalam 2 3 gerai bukak jual air, cucuk, sate ikan. makanan ala2 cam gitu la..boleh la buat alas perut sape yang x makan lagi tuh..huhu nak harapkan ada restoran memamng x lah sebab lata ni kat dalam kampung tau..jauh jugak bila masuk kawasan kampung nak sampai lata..kampung teknologi nama dye..haha pastu melepasi kampung seladang..lepas tu baru la sampai lata cangkah 2..xtau la kenape 2..yang 1 kami x jumpa pon..haha awal2 lagi dah nampak signboard 'selamat datang ke lata cangkah 2' haa gitu!


haaa...ni lah intro untuk korang..haha boleh la cuci mata :P


ni bila dah jalan kaki masuk ke lata..cari tempat yang sesuai..cantik kan? nanti korang akan dengar bunyi cangkerik n macam2..bunyi hutan..camtu lah..hehe sesuai untuk nak tenangkan fikiran jauh dari kota :D









haa...so inilah gambar2 yang boleh aku share kat korang..yang penting beshhh..semoga bermanfaat ye untuk sesape yang mencari destinasi untuk bercuti berjimba bersama famili, encik cinta, kawan2 n so on..hehe ok semoga berjumpa lagi di next entry! muahh ciked :*

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading deariers! Sila tinggalkan komen anda. SATU pon jadilah.. haha

Segala bentuk komen yang berunsur lucah, negatif akan di ambil tindakan segera.

Sparkly Santa Hat Ice Cream
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI