Monday, 25 April 2016

Busy Season

Assalamualaikum and Hye.


Alhamdulillah berpeluang jugak lah aku jenguk blog. Rindunye rasa! Actually entry ini adalah untuk inform yang aku agak busy sejak kebelakangan ni (macam la orang nak tau sangat hal kehidupanku pfftt). Nak buat entry promot GA pon mujur copy paste code ja.. kalau tak, maunyer tak terbuat. Ni pon bukak dekat ofis (T-T)

Kepada pemenang Segmen  yang aku anjurkan a few weeks ago, aku mintak maaf sangat-sangat aku tak berkesempatan lagi nak review blog korang. Minggu lepas memang direct aku OT. Mana nak kejar ke audit lagi, attend training lagi. Nak blogwalking pon tak sempat. Sory sangat :( Entry-entry yang nak update pon dok beratur dalam draft..huhu 

InsyaAllah musim busy ni habis (dengan harapan akan habis walaupon impossible) aku akan siapkan semua dalam masa terdekat. Terima kasih kerana memahami ualls!

#akuhanyalahparttimeblogger

GiveAway Mei By Ann

Assalamualaikum wbt..hii
Bismillahirahmanirahim..
Actually entry ini merupakan entry promo. Jom semua join Giveaway daripada Ann. Alhamdulillah zira merupakan salah seorang sponsor GA ni. Di harap GA ni akan mendapat sambutan hangat daripada anda semua. hehe :D

http://rennyenqop.blogspot.my/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html


Klik banner untuk menyertai
Senarai Sponsor:
 Ann , CikNurul , MissBanu , AmirahAzman , UmieYana , #JMbelog , Azira , Farrah



Friday, 22 April 2016

"Segmen Tonton Uk20 Free Gift"

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/04/segmen-tonton-uk20-free-gift.html

Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi untuk hiburan semata-mata.Uk20 kali ini mempersembahkan 'free gift".Sinopsis :Ucing telah di beri Free Gift berupa iphone dari Orang yang tidak di kenali,adakah betul itu iphone .? dan apakah balasan Free Gift Ucing kepada Orang tersebut.? Anda akan menonton Animasi Free Gift setelah tamat Segmen ini.

Dengan itu Saya minta Anda Support untuk Animasi ini.Syarat-syarat adalah mudah :

1) Follow Blog Ucing Kadayan,Google + atau Facebook Ucing.
2) Buat Tajuk Post "Segmen Tonton Uk20 Free Gift"
3) Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.Tag Rakan Anda.
4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen Disini.
5) Tamat Segmen 29-4-2016.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Uk20 Free Gift Sebagai Supporters.

Thursday, 21 April 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016

Bulan April bakal berakhir, bloglist untuk March & April akan di gantikan dengan bloglist baru untuk bulan Mei & Jun. Berminat untuk masuk bloglist blog sihatimerahjambu ni, boleh sertai segmen ini. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 28 APRIL 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Wednesday, 20 April 2016

Review Movie : The Huntsman Winter War 2016

Assalamualaikum and Hye!

Intro : Selekeh gitu la kalau namanya midnight movie :P

Hari ni aku nak review movie yang aku baru je aku tengok Sabtu yang lepas. Aku juga pernah review movie "The Jungle Book" a few weeks ago. Siapa tak baca lagi boleh baca kat *SINI
 Seperti biasa akan tengok kat GSC East Coast Mall Kuantan  ni.. hehe

Ruang yang luas dan selesa. Skrin pon memang best kalau pilih hall 1.

Sinopsis The Huntsman Winter's War (2016)

Film "The Huntsman Winters War" menceritakan tentang nasib The Huntsman (Chris Hemsworth) dan Sara (Chastain) yang telah terjebak dengan dalam sebuah hubungan percintaan yang berbahaya. Ratu jahat iaitu Ravenna (Theron) dianggap telah berhasil dikalahkan oleh pedang Snow White dalam diam memperhatikan bagaimana kakak perempuannya Freya (Blunt) harus menderita atas pengkhianatannya dan telah meninggalkan kerajaan mereka.

Freya mempunyai satu kemampuan iaitu dapat membekukan musuh-musuhnya. Kerana itulah dia digelar Ratu Ais. Freya telah menghabiskan masanya di sebuah istana musim dingin untuk membesarkan sebuah kelompok Huntsman. Termasuk Eric (Hemsworth) dan prajurit Sara (Chastain) hanya untuk mengejar penghargaan diri dan tentangan untuk terus berdemdam dengan rasa cinta.

Ketika Freya telah belajar dari kematian kakaknya, dia segera mengumpulkan tentara yang masih dimilikinya untuk membawa cermin sihir (Magic Mirror) sebagai satu-satunya yang tersisa untuk mendapatkan kekuatan darinya. Tetapi setelah dia menemukan bahawa Ravenna ternyata dapat dibangkitkan dari cermin sihir itu, Freya telah terancam dengan kekuatan kegelapan yang belum pernah ada.

Kesudahannya? korang kena lah tengok cerita ni. Hehe

Review Film The Huntsman Winter's War (2016)

Film The Huntsman Winters War merupakan sebuah filem yang ceritanya merupakan sambungan daripada Snow White and the Huntsman 2012. Tapi aku tak tengok pon yang 2012 tu. Haha Filem ini masih di bintangi oleh pelakon hollywood iaitu Chris Hemsworth sebagai bintang utama (pelakon yang paling aku minat..hehe). Bagi aku cerita ni sangat BEST! BEST! Dia punya view, jalan cerita, scene semua menarik.

Bab yang Freya (Ratu Ais) tu sebijik macam Frozen weh. Aku dah la jenis hantu Faitytale. Series istana dia, baju dia, semuaa cantik tau. So adorable tengok dia pon. Cantik banget! ^_^. Selain tu, cerita ni banyak sangat pengajaran. Pengajaran yang paling aku rasa sangat menikam kalbuku ialah "Selamanya kasih sayang tak kan pernah tewas dengan kekerasan". Wah ayat aku! HAHA Walaupon si Freya tu berusaha untuk mengeraskan hatinya dan berdendam dengan cinta dan sedaya upaya cuba pisahkan Eric dengan Sara, tapi cinta mereka tetap utuh. Ini harus di jadikan pengajaran. Hehe Freya pula walaupon luarannya penuh dengan dendam, tapi dia tak sampai hati nak bunuh si Revenna yang jahat tu. Kasih sayang antara adik beradik tu ada. Lain lah si Revenna tu memang kejam. Geram betul aku. 

Yang part orang kerdil pon ada. Lucu. nilai kerjasama dan persahabatan pon ada dalam cerita ni. Mereka semua kerjasama antara satu sama lain untuk dapatkan cermin sihir tu. Aku betul kagum. Tambah-tambah bila kawan Eric dan Sara tu tak sampai hati nak bunuh mereka. Nampak sangat nilai kasih sayang persahabatan kat situ. 

Image result for freya the huntsman
 Inilah Si Freya tu :D

 Image result for ERIC DAN SARA  HUNTSMAN
 Memperkenalkan Eric & Sara the loving couple

Detail Cast dan Crew Film The Huntsman Winter's War (2016)

Genre : Action, Adventure, Drama
Pengarah : Cedric Nicolas-Troyan
Penulis Skrip : Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin

Watak Film The Huntsman Winters War :
  1. Jessica Chastain sebagai (Sara)
  2. Chris Hemsworth sebagai (The Huntsman)
  3. Emily Blunt sebagai (Freya)
  4. Charlize Theron sebagai (William)
  5. Sam Claflin sebagai (Ravenna)
  6. Sheridan Smith sebagai (Pippa)
  7. Sophie Cookson sebagai (Duke of Blackwood )
Overall aku bagi cerita ni 9/10 ! Series memang best dan korang kena tengok. Aku pon rasa nak repeat tengok. Tapi tunggu keluar kat Astro first lah. HEHE Dah tengok jangan lupe share kat sini :) Ok so setakat ini saja entry aku berkaitan The Huntsman ni. Nanti sambung review cerita lain pulak :p

Sumber info : sini

Sunday, 17 April 2016

Review : Maybelline Colour Tatoo #Bad To Bronze

Assalamulaikum and Hye!

Image result for maybelline colour tattoo sabrina 
 Credit to MAYBELLINE

Hari ni aku nak review salah satu daripada koleksi makeup yang aku ada dan yang aku rasa sangat best. Actually banyak sangat benda yang aku nak review tapi ni baru free :p So satu persatu nanti aku akan review k darling :*

[MAYBELLINE COLOUR TATOO 24HR] ni actually ialah sejenis eyeshadow yang berbentuk creamy. Jarang kan ada eyeshadow yang berbentuk creamy like jel ni kan? so kalau pakai confirm lah tahan lama. 24 hours ok. Best sangat. Maybelline colour tatoo ni ada 8 of shades di Malaysia (seperti gambar di atas) dan aku hanya ada satu saja iaitu Bad To The Bronze. Yang lain on the way nak mengumpul :D Bad To The Bronze ni ialah nude colour yang aku rasa semua orang suka pakai dan sesuai untuk apa-apa event pon. Tak terkecuali juga aku yang peminat tegar warna-warna nude ni.

Jom tengok :D

On the top. 
Gel Creamy Eyeshado
25 Bad to the Bronze


On the bottom


See the texture? nampak creamy kan? hehe


the swatch. Eyeshadow ni waterproof ok. kalau setakat kena air tu tak tanggal lah. memang tahan lama! colour Bad to the Bronze ni memang coour nude. 


Taraaa :D

MY REVIEW

- Packaging sangat canntik! Eyeshadow ni dia punya packaging dalam jar. Nampak cantik dan ekslusif. Tapi takde la penuh 1 jar. hehe Separuh jar je ok. Haha
-Harga yang sangat berpatutan dan mampu milik. Aku grab Maybelline colour tatoo ni RM18.90 only. Sebab tengah sale masa tu.
- Long Lasting (24 Hours). Kalau nak basuh makesure cuci muka or guna makeup remover je. Aku biasa guna makeup remover je. Senang. Tak yah nak tenyeh-tenyeh. Kalau dengan air biasa tak hilang..Haha *nanti nak review makeup remover pulak
-Texturenya ialah gel-creamy. Maksudnya kalau blend guna jari je boleh. Senang. Aku guna jari jer. pastu terus sapu-sapu dekat eyelid.
-Warna semua cantik-cantik. Tapi aku ada satu ni je. Haha tengah nak kumpul lagi. Other shades ialah Tough as Taupe, Bold Gold, Edgy Emerald, Painted Purple, Fierce and Tangy, and Audacious Asphalt. *x sabar nak semua
-Bad To The Bronze ni juga sesuai untuk semua jenis kulit
-Matte sebab dia sejenis gel-creamy 
-Jimat. Pakai sikit-sikit je dah ok sebab dia very pigmented

Where to buy?
Guardian/watson/Sasa

Price
RM21.++ (kalau nak jimat beli time sale. Aku beli RM18.90 jerr hokey :P

Repurchase?
YES! nak mengumpul semua shades. Eh *nafsu-nafsu

So setakat ni saja lah entry aku berkaitan review ni. Hope anda semua suka lah. Korang macam mana? dah try belom Maybelline colour tatoo ni? best tak? Share sikit

Friday, 15 April 2016

GIVEAWAY NOVEL BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

http://kathyrbain.blogspot.com/2016/04/giveaway-novel-by-kathy-rbain-cik-akak.html


Sila klik banner untuk join dan info lanjut

Pemenang Segmen "Jom Tambah Followers"

Assalamualaikum and Hye!

Seperti yang sedia maklum, segmen yang aku buat telah pon tamat pada 15 April 2016 seperti yang di nyatakan. Siapa yang tak sempat join boleh jenguk segmen pertama aku kat  SINI.

Alhamdulillah syukur segmen pertama aku mendapat sambutan yang amat menggalakkan bagi aku yang newbies ni..Hehe *big clap*  Terima kasih kepada semua yang sudi join dan bagi tips-tips yang bernas macam mana nak tambah followers. Thanks! I really appreciate. *tacing sebenarnya*. Tips-tips yang korang bagi tu aku akan manfaatkan semuanya :D

Sebenarnya sangat susah juga untuk aku membuat pilihan siapakah pemenangnya. Dari pagi aku dok menilai setiap peserta. Ewah gittew. HAHA Nak tengok senarai peserta bolek klik SINI .So setelah mencuri seberapa banyak masa kat ofis ni untuk choose the winner and I would like to announce the WINNER is *drumroll
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TEMPAT PERTAMA