Tuesday, 5 April 2016

Kenapa CBOX ku tidak berfungsi?

Assalamualaikum and Hye,

Anda semua sihat? Have a nice April deariest. Rasa macam lama sangat tak update :p Sedikit busy dengan kehidupan harian. Cuti pulak hari Ahad je. Hari lain kerja. Kerja. Kerja. Rasa jugak macam tak cukup rehat sebenarnya. Tapi apakan daya, harus bekerja mencari sesuap nasi. Gittew ayat. HEHE

OK back to the topic, actually entry ni adalah entry untuk meminta tolong. HAHA teruk sangat bunyinya kan. Sebenarnya masalah besar yang aku hadapi sekarang ni ialah KENAPA CBOX AKU TAK BERFUNGSI? tak berfungsi di sini bermaksud aku tak boleh nak hantar mesej di cbox orang lain.. Visitor tinggalkan mesej di Cbox aku boleh pulak. Sedih.. bila nak blogwalking tapi tak boleh tinggalkan mesej kat orang tu. Sampai satu tahap aku dah tak tahu nak setting mana aku delete account cbox. Huhu Then create account baru pulak. Bila dah create account baru, first mesej je berjaya aku tinggalkan kat cbox dia.(faham tak bahasa aku ni? tak tau nak describe macam mana sebenarnya masalah aku ni..sadis! haha ) Then untuk cbox seterusnya aku dah tak boleh tinggal mesej. Tak tahu kenapa.. Setahu aku, aku tak de pulak setting apa-apa yang pelik. 

Rasa besar sangat masalah aku ni. huhu Aku tak tau la samada aku ni tak pandai guna ke ape sebab newbie kan. huhu tapi sedih la bila cbox macam ni :'(

Bila aku nak tinggal je jejak kat cbox orang dia akan keluar "CAPTCHA required". Dah puas aku google macam mana nak hilangkan benda ni dan membolehkan aku tinggalkan jejak dekat cbox orang dengan amannya. Tapi satu pon tak mampu selesaikan masalah aku ni. 

(Gambar tak sempat nak edit sebab stress) HAHA haaa macam ni la asyik keluar bila aku nak tinggalkan jejak kat blog orang. :'(

Kepada blogger-blogger otai bantu aku plisss (Tahap merayu ni) HEHE. Kepada anda-anda yang tinggalkan jejak dekat cbox aku, aku dah balas dekat Cbox korang. Tapi tiap kali aku nak tinggalkan mesej asyik tak boleh. Ada dekat 10x jugak aku asyik taip mesej yang sama nak tinggalkan jejak kat blog korang. Tapi tak boleh :'( Sedih sesedih sedihnya tau.

Siapa boleh tolong saya? :(

Terima Kasih semua! 

8 comments:

  1. yanie singgah sini :)

    http://impianacikyaanie.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Yanie singgah blog kite :) nanti kite singgah blog awk jgk ye..

      Delete
  2. siqah tak tahulah pasal cbox.. maaf tak dapat membantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedih :'( huhu oK Siqah.. xpe..hehe..

      Delete
  3. me too i can't put my cbox on my blog since i change the template:'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol :( hope u will find the solution soon :)

      Delete
  4. Unni mencari penyelesain yang sama.. orang tinggal jejak tapi x dpt kesan..hahaha..salam bw

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ye ke? zira pnye plk x blh nk tgl jejak kat tempt org. sedih "(

      Delete

Thanks for reading deariers! Sila tinggalkan komen anda. SATU pon jadilah.. haha

Segala bentuk komen yang berunsur lucah, negatif akan di ambil tindakan segera.

Sparkly Santa Hat Ice Cream
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI