Sunday, 17 April 2016

Review : Maybelline Colour Tatoo #Bad To Bronze

Assalamulaikum and Hye!

Image result for maybelline colour tattoo sabrina 
 Credit to MAYBELLINE

Hari ni aku nak review salah satu daripada koleksi makeup yang aku ada dan yang aku rasa sangat best. Actually banyak sangat benda yang aku nak review tapi ni baru free :p So satu persatu nanti aku akan review k darling :*

[MAYBELLINE COLOUR TATOO 24HR] ni actually ialah sejenis eyeshadow yang berbentuk creamy. Jarang kan ada eyeshadow yang berbentuk creamy like jel ni kan? so kalau pakai confirm lah tahan lama. 24 hours ok. Best sangat. Maybelline colour tatoo ni ada 8 of shades di Malaysia (seperti gambar di atas) dan aku hanya ada satu saja iaitu Bad To The Bronze. Yang lain on the way nak mengumpul :D Bad To The Bronze ni ialah nude colour yang aku rasa semua orang suka pakai dan sesuai untuk apa-apa event pon. Tak terkecuali juga aku yang peminat tegar warna-warna nude ni.

Jom tengok :D

On the top. 
Gel Creamy Eyeshado
25 Bad to the Bronze


On the bottom


See the texture? nampak creamy kan? hehe


the swatch. Eyeshadow ni waterproof ok. kalau setakat kena air tu tak tanggal lah. memang tahan lama! colour Bad to the Bronze ni memang coour nude. 


Taraaa :D

MY REVIEW

- Packaging sangat canntik! Eyeshadow ni dia punya packaging dalam jar. Nampak cantik dan ekslusif. Tapi takde la penuh 1 jar. hehe Separuh jar je ok. Haha
-Harga yang sangat berpatutan dan mampu milik. Aku grab Maybelline colour tatoo ni RM18.90 only. Sebab tengah sale masa tu.
- Long Lasting (24 Hours). Kalau nak basuh makesure cuci muka or guna makeup remover je. Aku biasa guna makeup remover je. Senang. Tak yah nak tenyeh-tenyeh. Kalau dengan air biasa tak hilang..Haha *nanti nak review makeup remover pulak
-Texturenya ialah gel-creamy. Maksudnya kalau blend guna jari je boleh. Senang. Aku guna jari jer. pastu terus sapu-sapu dekat eyelid.
-Warna semua cantik-cantik. Tapi aku ada satu ni je. Haha tengah nak kumpul lagi. Other shades ialah Tough as Taupe, Bold Gold, Edgy Emerald, Painted Purple, Fierce and Tangy, and Audacious Asphalt. *x sabar nak semua
-Bad To The Bronze ni juga sesuai untuk semua jenis kulit
-Matte sebab dia sejenis gel-creamy 
-Jimat. Pakai sikit-sikit je dah ok sebab dia very pigmented

Where to buy?
Guardian/watson/Sasa

Price
RM21.++ (kalau nak jimat beli time sale. Aku beli RM18.90 jerr hokey :P

Repurchase?
YES! nak mengumpul semua shades. Eh *nafsu-nafsu

So setakat ni saja lah entry aku berkaitan review ni. Hope anda semua suka lah. Korang macam mana? dah try belom Maybelline colour tatoo ni? best tak? Share sikit

3 comments:

  1. Macam best je kak.. hehe.. nak beli lah nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe blh la yunk. Best tau. Nanti jangan lupe review juga bila dah beli ye.. Hehe 😘

      Delete
  2. Hai, kat mana nak beli? I ni cari x dapat. Kak beli dari shopping mall mana?

    ReplyDelete

Thanks for reading deariers! Sila tinggalkan komen anda. SATU pon jadilah.. haha

Segala bentuk komen yang berunsur lucah, negatif akan di ambil tindakan segera.

Sparkly Santa Hat Ice Cream
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI