Saturday, 2 April 2016

Tutorial : Cara letak Watermark pada gambar menggunakan Aplikasi PICARTS

Assalamualaikum dan Hye!

Ok kali ni aku nak share tutorial macam mana nak letak watermark pada gambar menggunakan PicArts. Aplikasi PicArts ni korang boleh download dekat Google Store ataupon Appstore. Ia available untuk Android mahupun Iphone user.

Disebabkan aku sendiri pon gigih dok pikir macam mana cara tak nak edit gambar tanpa menggunakan laptop/pc. Jenuh jugak lah setiap kali nak letak watermark kat gambar kena bukak pc kan... Hehe So jalan terbaik download lah PicArts. Bagi aku PicArts ni sangatlah senang. Dan sangatlah cepat. Hoho

Tutorialnya senang sangat. Korang boleh follow step di bawah ni :

1) Bila korang dah setel download and open Pic Arts ni so inilah rupoo dye. Terus ambil tempat "Edit" tu.
 2) Korang select gambar mana yang di edit, then tekan "Edit" kat atas tu

 3) Ambil "Add Photo"
 4) Select logo/ watermark korang then drag ikut suka hati nak letak bucu mana ye.. if rasa dah puas hati then klik (tick).

5) sooo DONE! heheh simple je kan? tak perlu lagi bukak pc..hehe nak edit sambil makan pob boleh ^_^

Selamat mencuba!

Thanks for reading dearies :D Bye


2 comments:

  1. Takde watermark lagi. Hihi. Btw, nice entry. Senang je guna app nie kan..

    ReplyDelete
  2. Aah senang sangat siqah. Eh better letak watermark la..supaya gambar kite tak di curi. Hehe zaman sekarang kena la hati-hati kan.. Hehe jangan lupe share kalau dah buat watermark.. Hehe

    ReplyDelete

Thanks for reading deariers! Sila tinggalkan komen anda. SATU pon jadilah.. haha

Segala bentuk komen yang berunsur lucah, negatif akan di ambil tindakan segera.

Sparkly Santa Hat Ice Cream
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI