Friday, 23 December 2016

Jemputan Ujian Khas Pegawai Tadbir N41

Assalamualaikum ^_^

Happy weekend reader dan selamat menyambut Hari Krismas aku ucapkan. (terskima pulak -_-)
Musim cuti ni mesti ramai yang balik kampung. Sebut pasal balik kampung I is saddddd lol :( sebab x jadi balik. Cuti bos dah approve, tiket dah beli. Baju dah nak kemas. Tapi perancangan Allah itu adalah baik.

Berbalik pada tajuk, Alhamdulillah dengan izinNYA pada 2 hari lalu gitu aku ada dapat jemputan UJIAN KHAS PEGAWAI TADBIR N41 daripada UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG (UMP) pada 27 Disember 2012 ni. Aku terkejut jugak lah sebab rasanya dah lama mohon. Lupe dah. Aku mohon hari tu pon dah last day dah. Nak tutup dah application tu. Borang yang nak di pos pon tak sempat jadi aku mintak tolong abang gdex yang collect document kat ofis. Heeeee tapi bagi lah upah sikit.

Seriesly jujurly aku tak pernah hadiri apa-apa ujian yang beunsur formal macam ni. I mean interview govorment. Tapi setahu aku UMP ni separa gomen separa swasta. Tak pasti jugak nanti kena cek balik. Hehe Btw entry aku ni jugak bertujuan untuk share dan bertanya kalau ada sesiapa yang pernah hadiri ujian khas ni untuk share pengalaman anda kat sini. Aku takot :( plishhhh.. nanti aku listkan soalan aku :D

Ni antara ujian yang bakal aku tempuhi. Pray for me!

  • Modul Ujian 1 : Ujian Kesihatan 
  • Modul Ujian 2 : Ujian Kecergasan (Beep test)
  • Modul Ujian 3 : Ujian Bahasa Inggeris (Reading & Writing) 
  • Modul Ujian 4 : Aptitude Test
  • Modul Ujian 5 : Ujian Perbualan Bahasa Inggeris  

Jadi kat sini aku nak tanya beberapa soalan dan pendapat dari semua. Harap sudi share ye? Tenkiu :*

  1. Untuk ujian BI tu which is reading and writing tu ada contoh soalan tak yang boleh aku rujuk? Dah cari tapi tak jumpa. Banyak yang PTD punya. PTU xde sangat :( 
  2. Writing tu biasanya ape eh tajuk2 yang selalu keluar? isu semasa ke/about our country?
  3. Aptitude test ni macam soalan minat tu kan? ada tak contoh aptitude test ni? sebab aku google pon semua tak boleh nak bukak 
  4. Reading tu ada soalan IQ, Math, KBKK yang kena think out of the box tu ke? 
  5. Ujian perbualan tu biasa individual / by group? Biasa soalan ape akan di tanya ye. hehe
  6. Apa persediaan yang patut aku buat? Beep test tu stamina kena kuat kan?
  7. Apa buku yang di cadangkan aku untuk baca sebelum test ni? 
  8.  Ada tak akta-akta yang perlu hafal?
ermm setakat ni tu je la tengah bermain kat kepala sekarang. Hihi sebab xtau nak start preparation macam mana. Harap ada yang sudi bagi pendapat dan jawapan pada soalan-soalan aku itu. Btw sape yang dapat jemputan ujian khas ni pada tarikh dan tempat yang sama dengan aku say hai k! hehe 

Thank semua :) 

6 comments:

  1. Replies
    1. thankss busyraaa.. tapi x lepas beep test haha

      Delete
  2. hai.. sy nabilah. sy pun dpt interview tu.. salam perkenalan.. kita pun mencari jugak semua soalan awak tu.. heeee.. penah pegi interview ptd je.. tak tau la sama atau tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sory for late respond. really2 late nih HAHA

      btw sy tak berjaya awk. x lepas beep test. lembik HAHAHA

      Delete
  3. Hai saya Ezzati, dapat jugak jemputan ni. so you dah dapat ke apa apa info and jawapan kepada persoalan di atas tu? because i am desperate to know too. haha >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sory for late respond. really2 late nih HAHA

      btw sy tak berjaya awk. x lepas beep test. lembik HAHAHA

      Delete

Thanks for reading deariers! Sila tinggalkan komen anda. SATU pon jadilah.. haha

Segala bentuk komen yang berunsur lucah, negatif akan di ambil tindakan segera.

Sparkly Santa Hat Ice Cream
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI