Featured Slider

FIRST ENTRY ON 2021

Hai! 



Hello July. Harap belum terlambat untuk aku say Hello to my favourite month. Entah kenapa terasa ingin kembali menulis. Dah terlalu lama sebenarnya aku tinggalkan dunia blogging ini. Kawan-kawan blogging dulu ntah ingat lagi ke tidak hehe. Apa pon aku ingin ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi singgah blog aku ni walaaupon ia sangat lah sendu. Sebenarnya banyak yang aku ingin kongsikan. Ingin ceritakan. tentang kehidupan tentang semuanya. Untuk tahun ini aku sudah berhijrah kembali ke negeri kelahiranku kerana mengikut suami. Dan kini juga berkhidmat di negeri sendiri.


Harap first entry ni adalah satu batu loncatan untuk aku terus menulis dan tinggalkan dunia blogging ni dengan kesenduan yang tiada henti. Moga Tuhan permudahkan perjalanan aku. Aamin. Doakan okey. Aku ada banyak juga buat video sharing tapi aku share di Tiktok. Haha korang follow lah akaun tiktok aku - https://www.tiktok.com/@azirafreesia


Dulu aku antaranya orang yang kecam tiktok ni haha Sekarang ni aku rasa vibes tiktok bukan setoxic vibes di media sosial yang lain. Berbeza tau kalau baca komen di FB dan Tiktok. Lagi satu aku share di tiktok sebab bagi aku privacy sikit. Takde orang terdekat yang kenal haha 
Semakin meningkat usia, meningkat dewasa aku semakin matang dalam mengenal jenis-jenis manusia di muka bumi ni antaranya ialah Toxic People. Korang mesti tahu Toxic People tu macam mana. Disekeliling kita sebenarnya dengan dunia sekarang ini, terlalu banyak Toxic. Pengalaman banyak sangat mengajar aku. Toxic people ni sebenarnya ada dimana-mana even di sekeliling kita bahkan boleh terjadi dalam kalangan ahli keluarga sendiri. Aku menulis sekadar berdasarkan pengalaman. Ada banyak manusia dalam sekeliling kita sebenarnya tidak suka akan apa yang kita kecapi. Kejayaan mahupun kebahagiaan. Kadang-kadang yang ingin menjatuhkan juga ada. Didepan baik di belakang lain juga bersepah. Didepan bercakap lain di belakang mengata juga berlambak.  


Sekarang ni aku lalui hidup macam biasa sahaja. Tidak ambil peduli hal sesiapa pon. Orang kata biar kejayaan kita sendiri yang berbicara. Payah bila asyik fikir apa orang nak kata. Sedangkan mereka bukan Tuhan yang menentukan rezeki dan takdir kita. 

Moga Tuhan sentiasa tuntuni langkah kita ke arah kebaikan.