FINALLY GOOGLE ADSENSE DAH APPROVED!

Assalamualaikum! 



Alhamdulillah. Finally I punya google adsense ni dah approved! Kalau korang nak tau google adsense ni untuk letak iklan dekat blog. Dulu I pelik tau kenapa lah blog orang lain ada iklan-iklan live semua. Kenapa I punya takde apa-apa. Cetek sangat ilmu masa ni. Now rasa macam satu achivement buat blog bila lepas syarat dari google. Yelah kita ni blogger sendu je baru bertapak. Reader pon takde la sampai beratus ribu. Sob2!  Dulu I dah pernah apply sekali tapi tak dapat. Masa tu blog pakai template lama lagi. Entry pon tak banyak. I pon dah lama tak jenguk. Tak ambik kisah. hehe

But a few days ago, I dah rindu dekat blog. Rasa banyak sangat nak share, nak tulis. So I'm back. Lepas tu I tukar template, ejas itu ejas ini. Posting baru nak letak label. Buang apa yang rasa semak :p  Before this blog I punya baju so pinky cute2. haha Now I lebih suka konsep minimalis. Nampak matang sikit. Baca balik entry dulu pon adoi tergelak sendiri. Then tengok pageview masa tu dah pon above 50k. Tak sangka jugak sebenarnya sebab I dah lama tinggal blog ni. *sorry blog T.T  Dok godek-godek I try lah apply google adsense balik. Tanya 'Blogger Family' dekat group whatsapps. Then dorang kata kena tunggu sebab syarat google adsense ni ketat jugak nak approved. And what a suprised I apply 26th March, then 29th March dah dapat email dari google :) I'm sooo happy! terus whatsapps bagitau husband (ni pon nak bagitau :3) 


So now kalau korang bukak blog I dah pon ada live iklan. Jangan lupa klik ye! Tengok kat tepi belah kanan tu. Jangan la klik banyak kali just once je. So bila datang klik lagi hehe :) Sebab ia sentiasa bertukar-tukar. hehe Thanks gais! Appreciate. 



Taraaa.. Kat bawah pon ada. Hermo lagi. My favourite online shopping. So korang pon boleh main klik-klik sebab Hermo selalu buat sale :) 

Actually banyak lagi yang I kena improved dalam dunia ni. Banyak lagi nak kena gali. Skill menulis pon masih berterabur. I pon tengah mencuba untuk menulis entry-entry yang bagus untuk menarik minat reader. Nak earning pakai adsense ni pon susah. Tapi tiada apa yang mustahil kan :) usaha tangga kejayaan. 

So setakat ini sahaja perkongsian kegembiraan I untuk blog kesayangan ni. Kalau korang ada tips macam mana nak tingkatkan income adsense ni boleh share kat bawah ye. Really appreciate! :)


No comments

Thanks for reading deariers!